Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei, în weekend-ul 19-20 august 2023

   1307

Primăria Municipiului Chișinău informează că în weekend-ul: 19-20 august 2023, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone.

Acțiunea este organizată cu scopul de a sprijini producătorii locali și de a oferi locuitorilor capitalei acces la produse agricole proaspete și de sezon.

În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 19 august 2023 - târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.

În același sector, în Parcul „Alunelul”, Calea Ieșilor, 11/4 - târgul producătorilor autohtoni „Cămara Fest”.

În Parcul „Dendrariu” - Târg de caritate organizat de către Asociația Împotriva Violenței în Familie - Casa Mărioarei.

De asemenea, în scuarul Universității de Stat a RM, str. A. Mateevici, 60 - eveniment social-cultural de artă digitală „BOLD FEST”.

Iar pe Calea Ieșilor, 8 va fi organizat iarmarocul „Dor de școală”.

Pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 152  - târg al produselor apicole și de artizanat.

În scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” - târgul apicol cu comercializarea mierii și produselor apicole.

În sectorul Râșcani, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6 și str. Calea Orheiului 109/2  - târg cu fructe, legume și produse apicole.

Iar pe str. Andrei Doga, 35, str. Iazului, 1, str. Ceucari, 8, str. Albișoara, 80/5 - târg cu fructe și legume.

În același sector, în Pădurea-Parc „Râșcani” va avea loc târgul „Ultra Fest”.

În sectorul Centru, pe str. Ismail, 94, colț cu str. D. Cantemir - târg al producătorilor autohtoni cu fructe și legume.

Iar pe următoarele adrese vor fi organizate târguri școlărești:  str. Ismail, 94, colț cu str. D. Cantemir; str. Armenească, colț cu str. Mitropolit Varlaam; str. Bulgară, colț cu str. Mitropolit Varlaam; str. Tighina, colț cu str. Mitropolit Varlaam; bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 3, perimetrul pasajului subteran; str. Mitropolit Varlaam, 56.

În sectorul Botanica, pe adresele: șos. Muncești, 598, bd. Traian, 22, str. Hristo Botev, 29, str. Trandafirilor, 15/2, șos. Muncești, 170 - târguri cu produse agricole.

Primăria municipiului Chișinău încurajează comunitatea să se alăture acestor activități, menite să sprijine dezvoltarea producției autohtone și să contribuie la consolidarea legăturilor dintre producători și consumatori.