Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sistări temporare de apă pe un şir de adrese din Chişinău

   3047

Primăria municipiului Chişinău informează că mâine va fi sistată alimentarea cu apă a consumatorilor din capitală pe anumite adrese, în legătură cu executarea lucrărilor de branşare a apeductului din strada Lomonosov.

Astfel, miercuri, 27 iunie 2012, de la ora 08-00 până joi, 28 iunie 2012, ora 6-00, vor rămâne fără apă consumatorii din perimetrul străzilor: Academiei, Drumul Viilor, Mitropolit Gurie Grosu, Timiş, Universităţii, Vasile Alecsandri, Pan Halippa, Alexandru Cosmescu, Mihail Lomonosov, Vladimir Korolenko, Gheorghe Asachi şi din strada Ismail.

Pe durata executării lucrărilor planificate de SA „Apă-Canal Chişinău", alimentarea cu apă a consumatorilor se va efectua prin intermediul autocisternelor.

E de menţionat că lucrările de conectare a noului apeduct magistral din str. Lomonosov, cu diametrul de 600 mm vor fi efectuate pe etape şi vor dura până la sfârşitul lunii iulie, curent. Apeductul va avea o lungime de aproximativ 1 km şi va permite conexiunea reţelelor din sectoarele Centru şi Botanica, cea ce va asigura o alimentare stabilă cu apă a consumatorilor din zona respectivă. Valoarea lucrărilor este estimată la 5 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal, ca urmare a unui credit oferit de către Corporaţia Financiară Internaţională.

Renovarea apeductului din strada Lomonosov este una din cele patru lucrări masive ce vor fi efectuate de S.A. "Apă-Canal Chişinău" în 2012.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău