Reuniune online a membrilor Pactului de politică alimentară urbană de la Milano (MUFPP), din care face parte și municipiul Chișinău

   907

Viceprimarul Angela Cutasevici a participat la un webinar organizat de reprezentanții Pactului de politică alimentară urbană de la Milano (MUFPP), desfășurat în regim online.

În cadrul sesiunii a fost prezentat noul proiect Collaborating for Urban Food Systems Transformation to Face the Climate Emergency: The Barcelona Challenge for Good Food and Climate MUFPP Cities Working Group (Colaborare pentru Transformarea Sistemelor Urbane de Alimentație pentru a Face Față Problemelor Climatice: Grupul de lucru al orașelor MUFPP pentru Alimentație Bună și Climă din cadrul Provocării Barcelona).

The Barcelona Challenge abordează două aspecte-cheie: atenuarea urgenței climatice și adaptarea la aceasta, prin asigurarea accesului la o alimentație suficientă, durabilă, sănătoasă și nutritivă pentru toți, prevenind astfel vulnerabilitatea alimentară și sporind justiția alimentară prin implicarea în tranziția sistemelor agroalimentare locale.

The Barcelona Challenge (Provocarea de la Barcelona) pentru o alimentație bună și climă își propune să depășească aceste provocări sprijinind acțiuni specifice în cadrul celor șase categorii de acțiuni ale Pactului de politică alimentară urbană de la Milano (MUFPP). Pentru fiecare categorie există un obiectiv principal pentru acțiunile care urmează să fie întreprinse.

Grupul de lucru este alcătuit din orașe MUFPP, care depun eforturi pentru a integra perspective de acțiune climatică în politicile lor alimentare.

Grupul reprezintă un efort de colaborare coordonat și facilitat de personalul RUAF (Centrul de resurse pentru agricultura urbană și securitatea alimentară).

Principalele obiective ale grupului de lucru sunt următoarele:

  1. Evaluarea propunerii partenerului tehnic al RUAF, inspirată de Provocarea de la Barcelona, de acțiuni recomandate noi și/sau adaptate, legate de alimentație și climă și indicatori MUFPP, pentru a evalua perspectiva de acțiune climatică în politicile alimentare locale;

2. Schimbul de informații și de bune practici la nivelul politicilor alimentare locale, în vederea inspirării pentru acțiuni în diverse orașe.

Chișinăul a devenit membru al Pactului de politică alimentară urbană de la Milano (MUFPP) în anul 2021.