Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Primarul General, Ion Ceban, a participat la careul solemn dedicat primului sunet de la Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar”

   1150

Primarul General, Ion Ceban, a participat astăzi la careul solemn dedicat primului sunet de la Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar”.

În mesajul de felicitare adresat elevilor, profesorilor și părinților, cu prilejul noului an de studii 2023-2024, Ion Ceban a declarat că această instituție reprezintă un pilon pentru educarea tinerei generații, totodată fiind și un exemplu de implicare și de dăruire de sine la nivel național și regional.

În context, edilul a promis ca Primăria va contribui la reabilitarea sălii de festivități a liceului, având în vedere profilul de arte al școlii, ce necesită un spațiu separat, bine amenajat pentru desfășurarea activităților extrașcolare.

La Liceul Teoretic „Elena Alistar” din sectorul Botanica își fac studiile 1075 de elevi, organizați în 36 de clase. Colectivul instituției este compus din 70 de cadre didactice și 35 de unități de personal auxiliar.

În ultimii 4 ani, instituția școlară a beneficiat de 2 proiecte mari finanțate de APL Chișinău: reabilitarea termică și eficiența energetică a clădirii și extinderea blocului alimentar, iar în anul 2024 urmează să fie amenajată și o sală de festivități separată.

În anii 2020-2023 au fost investiți în lucrări de consolidare și reparație capitală a edificiului cca 10,8 milioane de lei, iar pentru extinderea blocului alimentar și achiziționarea mobilierului și utilajului pentru blocul alimentar, municipalitatea a alocat în perioada anilor 2022-2023 peste 11 milioane de lei.