Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general Dorin Chirtoacă s-a întâlnitcu noul ambasador al Germaniei la Chişinău,Nikolaus von der Wenge Graf Lambsdorff

   2068

          În cursul întrevederii, primarul Dorin Chirtoacă l-a felicitat pe noul ambasador al Germaniei în Republica Moldova cu începerea mandatului său în cadrul misiunii diplomatice de la Chişinău. La rândul său, şi Nikolaus von der Wenge Graf Lambsdorff i-a transmis noului primar de Chişinău felicitări pentru succesul înregistrat în cadrul alegerilor locale. Cei doi şi-au urat reciproc succese în activitate şi prosperarea instituţiilor pe care le reprezintă.

          În continuare, discuţia interlocutorilor s-a exat pe problemele de interes comun, cum ar fi intensificarea relaţiilor de colaborare dintre Chişinău şi autorităţile publice locale din Germania, posibilităţile de a prelua experienţa statului german în dezvoltarea infrastructurii, a transportului şi a serviciilor publice.

          Potrivit lui Nikolaus von der Wenge Graf Lambsdorff, Germania este dispusă să-şi împărtăşească experienţa sa pentru a contribui la implementarea în Chişinău a standartelor europene. Totodată, ambasadorul german s-a arătat cointeresat ca, la 3 octombrie, când Germania îşi sărbătoreşte Ziua Naţională, la Chişinău să fie organizate mai multe acţiuni prin care să fie promovată cultura acestei ţări, exprimându-şi speranţa că municipalitatea va susţine această iniţiativă.  

          Primarul general Dorin Chirtoacă a subliniat interesul autorităţilor municipale faţă de dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu oraşele din această ţară. În context, edilul-şef al capitalei a afirmat că o prioritate a activităţii sale va fi restabilirea relaţiilor dintre Mannheim şi Chişinău, între aceste oraşe fiind semnat, încă în anul 1989, un acord de înfrăţire.

          De asemenea, Dorin Chirtoacă a retatat că autorităţile municipale vor prezenta o listă de priorităţi pentru ca autorităţile publice locale din Germania să se implice în soluţionarea unor probleme concrete cu care se confruntă Chişinăul.

 

            Direcţia Relaţii Publice a                                   11.07.2007

            Primăriei mun. Chişinău