Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul Dorin Chirtoacă a efectuat o vizită în oraşul Mannheim, Germania

   2846

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă s-a aflat, în perioada 19 - 22 martie 2013, într-o vizită oficială în oraşul Mannheim din Germania, urbe înfrăţită de 24 de ani cu Chişinăul.

„Sunteţi bineveniţi întotdeauna", cu această frază a fost întâmpinată delegaţia din Moldova de către Primarul de Mannheim, Peter Kurz. Programul vizitei s-a axat pe chestiuni ce ţin de întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă, managementul deşeurilor şi planificarea urbană. Anterior, în anul 2010, a fost efectuat un schimb de experienţă între cele 2 oraşe.

Chiar dacă distanţa dintre Chişinău şi Mannheim e de 1940 km, cele două oraşe au ceva în comun: administrarea serviciilor pe timp de iarnă. În acest context, Dorin Chirtoacă s-a arătat interesat de modul de administrare al oraşului pe timp de iarnă.

"Suntem bucuroşi că avem posibilitatea de a acumula experienţe noi şi de a intensifica şi mai mult relaţiile dintre noi", a declarat Dorin Chirtoacă. În special, oaspeţii au fost interesaţi să vadă autospecialele pentru deszăpezire şi să examineze calitatea sării care se împrăştie pe carosabil. Funcţionarii din Mannheim s-au arătat plăcut surprinşi de interesul delegaţiei de la Chişinău faţă de oraşul înfrăţit.

Înfrăţirea dintre Mannheim şi Chişinău datează din anul 1989, însă colaborarea a fost stabilită cu 4 ani mai înainte, la Festivalul Internaţional Cultural cu Uniunea Sovietică de la Mannheim.

Administraţia oraşului Mannheim este interesată de susţinerea oraşului înfrăţit în proiecte de infrastructură, reabilitarea monumentelor de arhitectură etc.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău