Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul de Chişinău s-a întâlnit cu reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

   1940

Primarul general Dorin Chirtoacă l-a primit, în dimineaţa zilei, pe Henry Russell, şef adjunct al Departamentului infrastructură şi resurse naturale a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). La întrevedere a participat şi directorul SA „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev. 
În cursul întâlnirii, managerul Regiei Apă-Canal l-a informat pe reprezentantul BERD despre situaţia actuală din cadrul întreprinderii, referindu-se în special la tarifele pentru serviciile de apă şi canalizare şi aspecte legate de dezvoltarea economică a societăţii. 
La rândul său, Henry Russell a menţionat că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este dispusă să acorde un împrumut pentru dezvoltarea societăţii „Apă-Canal”, dar pentru aceasta autorităţile publice locale ar trebui să respecte un şir de condiţii, inclusiv să ajusteze tarifele la costul real al serviciilor. Potrivit reprezentantului BERD, asigurând condiţiile respective, Chişinăul ar putea beneficia chiar şi de un grant din partea Uniunii Europene în acest sens. 
În context, primarul  general a menţionat necesitatea elaborării respectivelor proiecte de decizii şi înaintării lor spre examinare Consiliului municipal Chişinău. Dorin Chirtoacă a subliniat că doar organul deliberativ se poate pronunţa asupra chestiunilor ce ţin de contractarea unor credite sau ajustarea tarifelor. 
Discuţiile dintre autorităţile municipale şi reprezentanţii instituţiei financiare a Uniunii Europene au loc pentru prima dată după o perioadă de 5 ani. 
Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău