Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul cere o coordonare mai eficientă a serviciilor primăriei pentru rezolvarea problemelor curente ale municipalităţii

   1787

Astăzi, la şedinţa operativă, primarul general al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă a cerut schimbarea graficului evacuării deşeurilor din tomberoanele de gunoi şi mărirea numărului de coşuri de gunoi din stradă. Dat fiind că coşurile de gunoi din parcuri, din staţiile de transport public şi cele de pe străzile propriu-zise sunt gestionate de structuri diferite ale primăriei, edilul capitalei a cerut o coordonare mai eficientă a serviciilor primăriei pentru rezolvarea eficientă a problemelor curente ale municipalităţii.

Responsabili de la SA „Autosalubritate" au declarat că cazurile de supraaglomerare a tomberoanelor este generată de mărirea cu o treime  a fluxului de deşeuri recepţionate, dar şi de lipsa căilor de acces din cauza autoturismelor parcate în imediata apropiere. Primarul general a abordat şi problema spălării străzilor şi a reparaţiei canalizaţiei pluviale, capacitatea scăzută de evacuare a căreia din unele sectoare nu a făcut faţă ploilor abundente de săptămâna trecută.    

      Direcţia Relaţii Publice a                        13.08.2007

      Primăriei mun. Chişinău