Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova

   2079

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Belarus în Republica Moldova,  Excelenţa Sa, Vasilii Sacovici.

 În cadrul întrevederii, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a mulţumit cordial conducerii Republicii Belarus, şi, personal, şefului misiunii  diplomatice acreditate în ţara noastră, pentru invitaţia de a vizita Menskul cu ocazia sărbătorii Zilei oraşului la data de 8 septembrie. "În scurta perioadă, de o zi, cât m-am aflat în capitala statului Belarus, am avut  prilejul să fac cunoştinţă cu  manageri de înaltă prestanţă, să vizitez oraşul, cartierele locative, să mă plimb în mijloacele de transport în comun, a menţionat edilul-şef al Chişinăului.  "Am descoperit pentru mine un şir de lucruri bune în gospodărirea Menskului. Sper să-mi fie de folos în activitatea mea practică la Chişinău", a remarcat Dorin Chirtoacă.

   Discuţia între părţi s-a axat pe probleme de interes comun, precum dezvoltarea colaborării în problema transportului urban şi a gospodăriei comunale. În acest plan, s-a dezbătut  posibilitatea organizării în anul viitor la Chişinău a unei ample expoziţii de tehnică de producţie belorusă, iar în septembrie-octombrie curent - prezentarea unor utilaje de construcţie a drumurilor şi pentru utilităţi comunale.

   În cadrul întâlnirii au fost discutate şi alte probleme cu caracter tehnic, ce ţin de buna funcţionare a misiunii diplomatice beloruse în Republica Moldova.

  

         Direcţia Relaţii Publice a                        13 .09.2007

       Primăriei mun. Chişinău