Primăria Chișinău participă pentru al doilea an consecutiv la cea de-a doua întâlnire globală a „Parteneriatelor pentru orașe durabile”

   516

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 12-14 martie 2024, în Barcelona, Spania, are loc cea de-a doua ședință a Comitetului de Coordonare a Programului UE „Parteneriate pentru Orașe Durabile”.

La reuniune participă Primarul General, Ion Ceban, Viceprimarul Ilie Ceban și Malgorzata Galus din Lublin, Polonia, partenerii Municipiului Chișinău în elaborarea planului de mobilitate urbană a capitalei. 

Evenimentul întrunește 57 de parteneriate de la oraș la oraș, finanțate și implementate în cadrul acestui program global al Uniunii Europene.  

Astfel, scopul reuniunii este de a totaliza rezultatele proiectelor, precum și abordarea problemelor specifice ale dezvoltării durabile a orașelor. Atelierele tematice includ subiecte ce țin de planificarea teritorială, gestionarea deșeurilor, calitatea apei, promovarea antreprenorialului, participarea cetățenilor, precum și economia circulară. 

În cadrul forului, participanții discută despre experiențele acumulate și rezultatele obținute, concentrându-se pe îmbunătățirea prosperității și inovației, precum și pe consolidarea guvernării urbane.

Parteneriatul pentru Orașe Durabile este o inițiativă lansată de Comisia Europeană în anul 2018, în vederea încurajării orașele din întreaga lume să colaboreze și să dezvolte soluții durabile pentru provocările urbane. 

Proiectul "MOVE IT like Lublin", parte a Programului, va fi implementat până în anul 2025 și va sprijini transformarea serviciilor de transport public din municipiul Chișinău.