Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 48 de mii de cereri privind acordarea de compensaţii pentru călătorie în transportul public

   2501

Până acum, Direcţia generală asistenţă socială a înregistrat 48623 de cereri privind acordarea compensaţiilor pentru călătorie în transportul public urban. Aceste solicitări au fost prelucrate, banii alocaţi şi datele transmise Centrului de Poştă Chişinău pentru acordarea compensaţiilor. În mare parte, cei care beneficiază de compensaţii sunt pensionarii, invalizii, mame şomere şi persoane socialmente vulnerabile. Persoanele care nu au reuşit încă să depune actele pentru a beneficia de compensaţii la călătorie în transportul public, pot face acest lucru şi în continuare.
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat Regiei Transport Electric să m monitorizeze fluxul de călători în transportul public. Potrivit edilului capitalei, aceasta pentru a face o analiză în ce măsură suma de 70 lei acoperă cheltuielile unor categorii de persoane pentru călătoriile în transport.
Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul municipal, pentru a beneficia de compensaţie la transport, pensionarii urmează să prezinte Direcţiei asistenţă socială de sector următoarele acte: cererea, copia buletinului de identitate sau a paşaportului de tip sovietic şi legitimaţia de pensionar. În acelaşi timp, persoanele care nu sunt la evidenţa Direcţiei asistenţă socială trebuie să mai prezinte şi un certificat privind mărimea pensiei. Invalizii vor prezenta: buletinul de identitate şi certificatul de invaliditate. Persoanele angajate în câmpul muncii, cu un venit mediu lunar mai mic de 1450 de lei prezintă certificatul despre salariu, iar şomerii – certificatul de şomer, eliberat de Agenţia de ocupare a forţei de muncă.
De facilităţi în transportul public vor mai beneficia şi alte categorii de cetăţeni: veteranii de război, inclusiv veteranii conflictelor armate din Afganistan şi de pe Nistru, eroii muncii socialiste şi copiii de până la 7 ani.
Adresele Direcţiilor asistenţă socială din municipiu:
Direcţia asistenţă socială a sectorului Centru– str. Eminescu 29;
Direcţia asistenţă socială a sectorului Buiucani– str. Alba-Iulia, 5;
Direcţia asistenţă socialăa sectorului Ciocana – bd. Mircea cel Bătrân 5/2; Direcţia asistenţă socială a sectorului Râşcani – bd. Renaşterii, 21;
Direcţia asistenţă socială a sectorului Botanica– str. N. Titulescu, 47.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău