Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O delegație de la Primăria Chișinău participă la Summit-ul European al Primarilor împotriva Antisemitismului

   665

O delegație de la Primăria Chișinău, în frunte cu viceprimarul Ilie Ceban, participă în perioada: 29 noiembrie - 1 decembrie 2023 la Summit-ul European al Primarilor împotriva Antisemitismului 2023, care se desfășoară la Dortmund, Germania.

Evenimentul reunește oficiali municipali, diplomați, lideri de afaceri și activiști comunitari din peste 20 de state și 65 de orașe.

Participanții la Summit au misiunea de a împărtăși provocările cu care se confruntă, în efortul colectiv împotriva problemei antisemitismului și de a oferi soluții pragmatice pentru promovarea diversității culturale, în această perioadă critică din istoria omenirii, cu prejudecățile și extremismul în creștere în Europa și în toată lumea.

Summit-ul facilitează schimbul, de la oraș la oraș, al abordărilor inovatoare și a cadrelor profesioniste, pentru cele mai bune practici, în vederea edificării armoniei sociale, promovării toleranței și înțelegerii în toate sferele, prin activități culturale și sportive.

Viceprimarul Ilie Ceban a avut ocazia de a împărtăși experiența Chișinăului în abordarea subiectului antisemitismului la nivel local și stabilirea de relații cu mai multe orașe.

Amintim că Primăria Chișinău are o colaborare frumoasă cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, împreună cu care au fost realizate mai multe proiecte, atât în școli și grădinițe, precum și de ordin social-cultural.