Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O colecţie de carte eminesciană foarte rară a fost în pericol de distrugere

   2322

Din cauza acoperişului deteriorat, ploaia de săptămâna trecută a inundat Centrul Academic „Mihai Eminescu”, filială a Bibliotecii municipale „B.P. Hasdeu” şi a pus în pericol colecţia de carte cu volumele marelui poet. 
După cum a informat în cadrul şedinţei operative directoarea Bibliotecii „B.P. Hasdeu”, Lidia Kulikovski, sediul centrului a fost dat în exploatare în anul 2000. În aceşti ani de activitate, acoperişul instituţiei a fost reparat de 3 ori. Iar pentru ultima reparaţie, din anul 2007, au fost alocate peste 700 mii lei. 
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat Direcţiei Cultură toate actele care confirmă efectuarea reparaţiilor. Potrivit şefului administraţiei capitalei, autorităţile municipale trebuie să găsească persoana responsabilă de efectuarea lucrărilor şi având în vedere că termenul de garanţie nu a expirat, să ceară restituirea prejudiciilor materiale cauzate. 
În incinta Centrului Academic „Mihai Eminescu” se păstrează una dintre cele mai valoroase şi rare colecţii de carte eminesciană din Europa. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău