Municipalitatea va cere prin instanţă revenirea la normalitate a SA ”Termocom”

   3515

Consiliul Creditorilor SA „Termocom" a refuzat astăzi în şedinţă să primească cele 5,4 % din datoriile furnizorului de termie privind încetarea procedurii planului.

Potrivit primarului general, Dorin Chirtoacă, care a participat la şedinţă, creditorii împreună cu Ministerul Economiei solicită majorarea procentului de achitare a datoriilor, chiar dacă SA „Termocom" şi-a respectat obligaţiunile, acumulând cele 63 mil.lei pe contul special al întreprinderii.

Primarul de Chişinău s-a arătat indignat de faptul că timp de 12 ani, creditorii n-au solicitat majorarea procentului, refuzând să primească ceea ce li se cuvine conform hotărârii de judecată din anul 2000. „Creditoriii n-au crezut că noi vom reuşi să acumulăm suma necesară, stabilită de judecată şi au căutat motive noi pentru a tergiversa procesul de revenire la normalitate a SA „Termocom", a spus Dorin Chirtoacă.

Municipalitatea va cere prin instanţă încetarea procedurii planului şi revenirea la normalitate a SA "Termocom", precum şi schimbarea administratorului.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău