Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Măsuri preventive de combatere a ambroziei și a dăunătorilor de pe teritoriul municipiului Chișinău

   923

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale specializate continuă să desfășoare activități de combatere și prevenire a răspândirii plantei ambrozia, precum și a altor dăunători pe teritoriul capitalei.

Astfel, în perioada 18 - 24 august 2023, muncitorii Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au intervenit pe teritoriile aflate în gestiune, pe o suprafață de 4,24 ha, utilizând mijloace chimice și mecanice (cosire) pentru combaterea ambroziei pe următoarele adrese: traseul Aeroport, str. Albișoara, str. Ismail, Parcul „Valea Trandafirilor”, Parcul „La Izvor”, str. 31 August 1989, str. N. Costin, str. A Păduraru, str. Doina, str. Petricani, str. Mircești.

De asemenea, pe lângă aceste acțiuni, în perioada menționată, serviciile municipale au întreprins măsuri pentru contracararea factorilor dăunători și prevenirea bolilor pe spațiile verzi din capitală. Iar pe o suprafață totală de 7,55 ha au fost aplicate îngrășăminte.

În acest context, Primăria Chișinău face apel către persoanele fizice și juridice, care dețin terenuri în proprietate, să se implice în combaterea ambroziei, pentru a obține rezultate mai bune la capitol eradicarea plantei alergice.

Cetățenii sunt îndemnați să enunțe cazurile de prezență a ambroziei pe teritoriul orașului, la Dispeceratul Central Municipal: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.