Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 12-18 februarie 2024

   676

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii: 12-18 februarie 2024, drumarii din capitală au executat lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice municipale, inclusiv lichidarea situațiilor de avariere, salubrizarea străzilor și curățarea rețelei pluviale.

Astfel, pentru asigurarea circulației rutiere în condiții satisfăcătoare, au continuat lucrările de plombare cu asfalt rece a gropilor formate în sezonul rece, atât pe străzile principale și secundare din oraș, cât și pe accesele și drumurile din suburbii, pe care se deplasează transportul public municipal.

Arterele principale din oraș, zonele stațiilor de așteptare a transportului public, dar și pasajele subterane au fost curățate de nămol, gunoaie și reziduuri de material antiderapant, în total fiind efectuate circa 90 de curse de deșeuri.

Totodată, a fost spălat carosabilul pe 35 de străzi principale din sectoarele orașului.

În același timp, circa 370 de elemente ale canalizării pluviale au fost curățate de gunoaie sau pompat nămolul, pentru a spori capacitatea de preluare a apelor provenite din precipitații.  

Pentru sporirea siguranței în trafic, au fost reparate 62 indicatoare rutiere, iar alte 66 au fost înlocuite, în locul celor deteriorate.