Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 29 ianuarie – 4 februarie 2024

   553

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii: 29 ianuarie-04 februarie 2024, drumarii din capitală au fost antrenați în lucrări de lichidare a situațiilor de avariere pe străzile din oraș.

Astfel, în toate sectoarele municipiului, dar și în suburbii, pe arterele de deplasare a transportului public municipal, au fost executate plombări cu asfalt rece, pe o suprafață totală de circa 1000 m². Măsura este una provizorie și are ca scop asigurarea circulației transportului în condiții satisfăcătoare, urmând ca suprafețele avariate să fie reparate ulterior cu asfalt fierbinte.

Totodată, peste 280 de elemente ale canalizării pluviale au fost curățate de gunoaie, nămol și reziduuri de material antiderapant, pentru a spori capacitatea de evacuare a apelor provenite din precipitații. În paralel, s-a depus un efort sporit la salubrizarea mecanizată și manuală a străzilor principale, pasajelor subterane și stațiilor de așteptare.  

Pe lângă acțiunile de întreținere a infrastructurii de drum, a fost asigurată mentenanța indicatoarelor rutiere, fiind instalate 42 indicatoare noi, iar alte 43 de obiective au fost supuse reparației.

În cadrul proiectelor de reabilitare a infrastructurii rutiere, contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană, continuă lucrările pe podul din strada Mihai Viteazul, unde în prezent se desfășoară acțiuni de pregătire pentru betonarea elementelor de structură ale podului.

Totodată, pe bd. Decebal au fost inițiate lucrările de reabilitare a trotuarelor, pe segmentul cuprins între str. Trandafirilor și bd. Iu. Gagarin, fiind demontate bordurile uzate și montate altele noi.