Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din Municipiul Chişinău

   948

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 21 - 27 august 2023, serviciile municipale de profil au executat lucrări de asfaltare a carosabilului de pe străzi pe o suprafață totală de circa 3200 m².

Astfel, pe parcursul săptămânii precedente, muncitorii Î.M. Regia „Exdrupo” au intervenit preponderent la reabilitarea acceselor spre instituțiile de învățământ din capitală și amenajarea în intersecțiile cu străzile adiacente cu segmentul de drum din bd. Mircea cel Bătrân recent reparat.

Tot pe bd. Mircea cel Bătrân, de către drumari au fost amenajate două treceri pietonale supraînălțate, pentru a asigura securitatea pietonilor.

În același timp, pe mai multe străzi din capitală au fost lichidate situațiile de avariere, prin plombări cu asfalt fierbinte sau suprimat, iar pe str. Socoleni, în perimetrul str. Calea Orheiului – str. Ceucari, au continuat lucrările de reabilitare a trotuarelor.

La capitolul întreținerea rețelei de canalizare pluvială au fost spălate și reparate 53 guri de captare a apelor, inclusiv a pasajelor subterane din sectoarele orașului.

Totodată, în legătură cu temperaturile caniculare din ultima perioadă, mai multe străzi principale au fost stropite, pentru a proteja suprafața asfaltică a carosabilelor de deformări, iar în paralel sunt desfășurate lucrări de salubrizare pe toate străzile din capitală.

Pentru siguranța în trafic, marcajul rutier a fost aplicat pe 4.500 m.p. drumuri, inclusiv în suburbii.

De asemenea, au fost instalate și reparate 60 de  indicatoare rutiere.