Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din mun. Chişinău, executate pe parcursul săptămânii trecute

   1136

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente serviciile municipale de profil au continuat activitățile planificate de reparație și întreținere a drumurilor publice.

Astfel, în perioada 14-20 august 2023, muncitorii Î.M. Regia „Exdrupo” au asfaltat o suprafață totală de circa 4000 m² de carosabil, în special pe bd. Mircea cel Bătrân, unde au fost finalizate lucrările de aplicare a stratului de uzură pe carosabil, precum și la intersecțiile cu străzile adiacente.

Totodată, pe mai multe artere de circulație din capitală au fost lichidate situațiile de avariere, prin metoda de plombare în asfalt fierbinte sau suprimat.

De asemenea, s-a intervenit pe căile de acces spre instituțiile de învățământ din capitală, în contextul începerii noului an școlar.

Pe str. Socoleni, segmentul str. Calea Orheiului - str. Ceucari, au continuat lucrările de reabilitare a trotuarelor.

Iar la capitolul întreținerea sistemului ingineresc de canalizare pluvială au fost efectuate lucrări de curățare, spălare și reparație a peste 100 fântâni de captare a apelor, precum și salubrizarea străzilor inclusiv a pasajelor subterane în cele 5 sectoarele ale orașului.

La capitolul îmbunătățirea siguranței în trafic, pe parcursul săptămânii precedente, au fost executate acțiuni de aplicare a marcajului pe carosabil și la trecerile pietonale, inclusiv iluminarea acestora, precum și instalarea, reparația a peste 80 de indicatoare rutiere.