Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din Chișinău, executate pe parcursul săptămânii 11-17 decembrie 2023

   957

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 11 - 17 decembrie 2023, ÎM Regia „Exdrupo” a realizat mai multe lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale. Drumarii au intervenit preponderent la lichidarea situațiilor de avariere, cauzate de ciclurile îngheț/dezgheț, prin plombări cu asfalt rece, pe o suprafață totală de circa 600 m² de carosabil.

Lucrările au fost executate în mare parte pe drumurile principale și secundare din capitală. În săptămâna curentă sunt prevăzute intervenții și pe căile de acces spre suburbii.

În același timp, au continuat acțiunile de amenajare în pietriș a trotuarului pietonal de la intersecția străzilor Socoleni și Calea Orheiului, unde are loc amenajarea unei noi benzi suplimentare de virare.

Totodată, peste 170 guri de captare a apelor pluviale au fost reparate sau curățate de deșeuri organice și de resturi de material antiderapant, pentru a preveni înfundarea acestora.

Tot pe parcursul săptămânii trecute au fost salubrizate drumurile publice, pasajele subterane și stațiile de așteptare a transportului public, fiind curățate manual de resturi de zăpadă și material antiderapant.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, circa 100 de indicatoare rutiere au fost supuse lucrărilor de reparație sau mentenanță.

Pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (PMAN) s-a lucrat la amenajarea locurilor de parcare pentru perioada Târgului de Crăciun, fiind montate circa 50 de bucăţi de deliniatoare rutiere. Tot pe bulevardul central au fost restabiliți circa 50 de piloni anti-parcare, care au rolul de a limita accesul autoturismelor pe spațiile pietonale și zonele verzi.