Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație complexe, cauzate de o avarie la rețelele termice, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân

   724

Primăria Municipiului Chișinău informează că în legătură cu o avarie anunțată de „Termoelectrica” S.A., pe aleea din bd. Mircea cel Bătrân vor fi desfășurate lucrări complexe de reparație a rețelelor termice. În aceste condiții, APL Chișinău a solicitat Preturii Ciocana, Direcției Generale Mobilitate Urbană și Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, să delege responsabili în teren, în vederea monitorizării situației, pentru securizarea spațiului și pentru a nu admite deteriorări ale aleii renovate.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

Viceprimarul Ilie Ceban a subliniat despre necesitatea securizării zonei unde s-a produs avaria, precum și instalarea unui panou informativ, pentru ca pietonii să cunoască despre caz și să evite spațiul aflat în reparație.

Solicitarea viceprimarului vine în contextul unor experiențe negative anterioare, când în urma intervențiilor nu tocmai conforme, au fost admise deteriorări ale sistemului de irigare, la arborii din preajmă ș.a.

Municipalitatea este interesată în remedierea avariei prin lucrări calitative, la fel cum a fost anterior, pentru că la proiectul respectiv au fost investite surse financiare importante, bani municipali.