Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere executate pe parcursul săptămânii 15-21 ianuarie 2024

   781

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii: 15-21 ianuarie 2024, drumarii din capitală au fost implicați în lucrări de deszăpezire și combatere a poleiului, dar și de lichidare a situațiilor de avariere pe străzile orașului.

Astfel, pe parcursul fiecărei nopți din săptămâna precedentă, s-a intervenit cu acțiuni de împrăștiere a materialului antiderapant pe străzile principale și secundare, pe care se deplasează transportul public, pentru a preveni formarea poleiului.

În paralel, a fost curățată și evacuată zăpada de pe marginea carosabilului, pe principalele artere din oraș, autospecialele operatorului municipal efectuând circa 300 de curse.

Cele mai mari volume de lucrări au fost executate pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Alba Iulia, bd Moscova, Viaduct, str. Alecu Russo, bd. Mircea cel Bătrân, str. Ismail, str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni, Calea Ieșilor și str. Vasile Alecsandri.

De asemenea, muncitorii Regiei „Exdrupo” au fost antrenați în lucrări de deszăpezire manuală, curățând și distribuind materialul antiderapant în zona stațiilor de așteptare, accesele spre trecerile pietonale, dar și trotuarele din zona podurilor rutiere.

În total, au fost curățați manual peste 2600m² de drum, iar material antiderapant a fost distribuit pe o suprafață totală de 4 600 m².

O prioritate în activitatea drumarilor de săptămâna trecută a constituit curăţarea de zăpadă și gheață a canalizării pluviale, pentru a spori capacitatea de preluare a apelor provenite din ploi și topirea zăpezii. Astfel, au fost supuse intervențiilor circa 2 800 de receptoare pluviale.

În același timp, au fost inițiate lucrările de lichidare a situațiilor de avariere, prin plombări cu asfalt rece a gropilor formate în urma ninsorilor și prelucrării drumurilor cu material antiderapant, care provoacă degradarea suprafeței carosabile.

Lucrări de profil a fost executate în toate sectoarele orașului, iar cele mai mari volume de intervenții au fost pe șos. Hâncești, bd. Decebal și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Pe lângă acțiunile de întreținere a infrastructurii drumurilor, a fost asigurată mentenanța indicatoarelor rutiere, fiind instalate 80 de indicatoare noi, iar alte 32 de unități au fost supuse reparației.