Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău au fost examinate 318 proiecte de decizii

   2508

La şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău convocată pentru data de 26 iunie, în  conformitate cu ordinea de zi aprobată, CMC a examinat 318 proiecte de decizii cuprinse în cele 17 chestiuni incluse în agenda şedinţei, din care 213  au fost aprobate şi 105 respinse sau remise spre reexaminare. 


 


În cadrul şedinţei CMC a aprobat programul de lucrări la reparaţia capitală a fondului locativ pentru 2008 care include reparaţia reţelelor inginereşti şi acoperişurilor pentru cca 80 blocuri locative din toate sectoarele municipiului. A fost creată comisia specială a CMC pentru elucidarea situaţiei privind arendarea imobilelor fostelor grădiniţe de copii. 


 


Printre proiectele de decizii aprobate de CMC figurează 92 privind autentificarea dreptului de proprietate privată a cetăţenilor, 37 cu privire la arenda şi prelungirea termenului de arendă, 41 cu privire la darea în locaţiune a unor încăperi pentru persoane fizice şi juridice ş.a. 


 


Au fost remise spre reexaminare proiectele de decizii privind examinarea recursurilor Procuraturii municipiului Chişinău, Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare, cu privire la constituirea comisiei de lucru a CMC pentru stabilirea procedurii de stingere a datoriilor istorice pentru serviciile comunale ale angajaţilor bugetari precum şi informaţia despre hotărârile instanţei de judecată referitor la numirea în funcţie a şefilor de direcţii.