Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău va avea loc Forumul Municipal al Tinerilor - 2023

   1141

Primăria Municipiului Chișinău informează că în capitală se va desfășura Forumul Municipal al Tinerilor - 2023, un eveniment ce are drept scop să abordeze necesitățile, provocările și aspirațiile tinerilor, să identifice soluții și acțiuni pentru o dezvoltare eficientă a sectorului de tineret.

Evenimentul va avea loc duminică, 20 august 2023, la Digital Park, (str. Mihai Viteazul, 15), începând cu ora 13:00.

În cadrul forumului, vor fi prezentate rezultatele Sondajului municipal privind necesitățile tinerilor din municipiul Chișinău, realizat pe un eșantion de 1800 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. De asemenea, vor fi organizate și grupuri de lucru pe principalele subiecte abordate în sondaj:

  • Dezvoltarea personală
  • Angajarea în câmpul muncii și abilitățile antreprenoriale
  • Implicarea civică și participarea la procesul decizional
  • Discriminarea și incluziunea socială

Forumul Municipal al Tineretului din Chișinău oferă participanților oportunitatea unică de a interacționa cu alți tineri din Chișinău, de a-și exprima opiniile și de a lua parte la discuții relevante privind viitorul comun. Experți pe domenii vor coordona atelierele de lucru, oferind informații valoroase și sfaturi practice pentru abordarea subiectelor relevante.

Pentru a confirma participarea la acest eveniment, cei interesați sunt îndemnați să completeze formularul de înscriere până la data de 10 august 2023.

Primăria Municipiului Chișinău este deschisă creării unui mediu propice pentru dezvoltarea tinerilor, oferindu-le platforme pentru implicare activă și participare la decizii ce au un impact semnificativ asupra vieții lor.

E de menționat că, în ultimii ani, în Chișinău au fost create 5 centre de tineret în sectoarele Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana și Râșcani, care oferă tinerilor posibilități de a participa la un șir de activități, ateliere de lucru, training-uri, evenimente, de a discuta cu specialiști în diferite domenii și de a contribui la modelarea unui viitor mai bun pentru ei înșiși și pentru comunitatea din care fac parte.