Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Instanţa de judecată a anulat decizia Consiliului municipal Chişinău prin care a fost stabilit tariful la energia termică

   1763

Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Consiliului municipal Chişinău nr. 6/1 din 14 aprilie 2008, prin care a fost aprobat tariful pentru energia termică livrată populaţiei în mărime de 456 lei pentru 1 Gcal, pentru sezonul de încălzire 2007 – 2008. Astfel, instanţa de judecată a admis integral cererea SA „Termocom”, fără a ţine cont de argumentele aduse de reprezentanţii autorităţilor publice locale, care au adus probe precum că tariful aprobat este unul real, care acoperă cheltuielile pentru producerea şi transportarea energiei termice, iar decizia a fost aprobată în conformitate cu prevederile legale. 
Comentând hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Chişinău, viceprimarul Mihai Furtună a menţionat că acţiunea dată face parte dintr-un scenariu pus la cale de Societatea Termocom de comun cu autorităţile centrale, care are drept scop discreditarea autorităţilor publice municipale. De asemenea, prin astfel de acţiuni, consideră Mihai Furtună, întreprinderea furnizoare de agent termic încearcă să obţină încă peste 71 mln. lei din bugetul municipal, ca urmare a diferenţei de tariful de 540 de lei şi 456 lei pentru gicacalorie. 
Reprezentanţii Consiliului municipal Chişinău vor ataca hotărârea Curţii de Apel Chişinău la Curtea Supremă de Justiţie, un recurs în acest sens va fi depus în termen de 15 zile. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău