Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Instalație tridimensională „We Remember” (ne amintim) în preajma clădirii municipalității, de sensibilizare a opiniei publice, în cadrul Săptămânii de comemorare a victimelor Holocaustului

Instalație tridimensională „We Remember” (ne amintim) în preajma clădirii municipalității, de sensibilizare a opiniei publice, în cadrul Săptămânii de comemorare a victimelor Holocaustului

   771

În preajma sediului Primăriei Municipiului Chișinău, din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83, a  fost amplasat un cub volumetric, cu dimensiunea 2,5m x 2,5m „We Remember” (ne amintim), cu scopul de a sensibiliza comunitatea prin asemenea mijloace contemporane și a aminti despre victimele Holocaustului.

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că prin această acțiune, Primăria Chișinău se  alătură Campaniei de sensibilizare a comunității chișinăuiene, despre evenimentele tragice care au marcat istoria locală, precum și cea globală, de comemorare a victimelor Holocaustului.

Campania „We Remember” este realizată în parteneriat cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, în cadrul Săptămânii Memoriei Victimelor Holocaustului.

În cadrul aceleiași Campanii, în unitățile de transport public din capitală au fost amplasate 400 de postere în format A3, iar altele au fost expuse în lightbox-urile din stațiile de așteptare a transportului public.

De asemenea, în instituțiile de învățământ din municipiu, în muzee și în biblioteci au fost distribuite 15000 de flyere informative cu aceeași tematică, pentru diseminarea de informații.

Săptămâna de comemorare a victimelor Holocaustului este o campanie globală „We Remember”. Ulterior, proiecțiile din cadrul Campaniei care apar pe rețelele de socializare în toată lumea, pe parcursul acestei săptămâni, vor fi proiectate la Muzeul de la Auschwitz, cel mai mare lagăr de concentrare din timpul Holocaustului. 

De asemenea, în dimineața zilei, reprezentanții municipalității au participat la Mitingul național de comemorare, desfășurat la Memorialul Victimelor Fascismului, din Calea Orheiului.

Anual, la 27 ianuarie este marcată Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului.