Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Inaugurarea terenului de sport multifuncțional din cadrul LT „Petru Zadnipru”

   515

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă a fost inaugurat oficial terenul de sport al Liceului Teoretic „Petru Zadnipru” din sectorul Ciocana. Proiectul a fost realizat cu suportul APL Chișinău și al Federației Moldovenești de Fotbal, care a pus la dispoziție gazonul artificial, în cadrul Proiectului „Fotbal în școli”. Investiția municipalității în amenajarea terenului constituie 1,5 milioane de lei.

La eveniment au participat: Primarul General, Ion Ceban, reprezentanți ai Direcției Generale Educație, Tineret și Sport și ai Federației Moldovenești de Fotbal, antrenori, profesori, elevi și părinți.

Primarul de Chișinău le-a urat copiilor prezenți la eveniment, majoritatea iubitori de sport și de fotbal, în special, să crească sănătoși și să-și realizeze visele. La rândul său, administrația publică locală va contribui ca aceste lucruri să se întâmple.

Datorită eforturilor comune depuse de APL Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și Federația Moldovenească de Fotbal, continuă procesul de implementare a claselor specializate de fotbal în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.

Astfel, elevii claselor specializate vor beneficia de facilități pentru procesul educațional și sportiv, care presupune 10 ore de fotbal săptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal”.

Amintim că proiectul-pilot „Fotbal în școli” include șase instituții de învățământ secundar, ciclul II din municipiu Chișinău. Grație acestui fapt, mulți elevi talentați, dar care nu au posibilitate să joace fotbal decât în timpul școlii, vor putea să-și realizeze visul grație Proiectului implementat de Primăria Municipiului Chișinău.

LT „P. Zadnipru” a beneficiat de investiții constante din partea Primăriei Chișinău în ultimii 3 ani. Astfel, în anul 2021 a fost reparată parțial fațada clădirii și acoperișul liceului; în anul 2022 a fost reparată capital sala de sport a instituției; au fost achiziționate tehnică de calcul și panouri interactive, utilaj tehnologic și mobilier. Totodată, în anul 2023 a fost reabilitat blocul alimentar, sistemul de canalizare și cel de termoficare.

Colectivul LT „P. Zadnipru” este constituit în prezent din 1114 elevi și 56 de cadre didactice și administrative.