Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evenimente sportive organizate cu suportul municipalității, în weekend-ul 2-3 decembrie 2023

   795

Primăria Municipiului Chișinău informează că în acest weekend: 2-3 decembrie 2023, continuă desfășurarea evenimentelor sportive, organizate cu suportul municipalității.

  1. Campionatului deschis al municipiului Chişinău la volei, categoria tineret până la 30 ani - 2 decembrie 2023, orele 10:00 - 14:00, în sala de jocuri a Academiei de Studii Economice din Moldova. Este preconizată participarea a 60 de sportivi.

 La categoria tineret participă echipele de volei ale Academiei de Studii Economice din Moldova, Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemiţanu”, Academiei de Studii Economice din Moldova - BOIAR, Universității Tehnice din Moldova, Academiei de Poliție Ştefan cel Mare şi Sfânt - 12 Vadul lui Vodă.

Pentru organizarea și desfășurarea competițiilor din bugetul municipal au fost alocați 57142 lei.

2. Festivalul Sportiv (Goalball, Șah, Dame) consacrat Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dezabilități – 2 decembrie 2023, orele 10:00 – 16:00, în sala sportivă a LT „Universul” din mun. Chișinău, șoseaua Hâncești, 136.

Participanți: Sportivi nevăzători de diferite nivele de măiestrie sportivă ale organizațiilor teritoriale a AO ANM, cluburilor sportive din municipiul Chişinău și din localităţile Republicii Moldova. Se preconizează participarea a circa 50 sportivi din raioanele republicii.

Campionatul este organizat de Direcția generală educație tineret și sport, în colaborare cu Federația Sportivilor Nevăzători din Republica Moldova și are ca scop popularizarea sportului printre nevăzători, obținerea experienței competiționale și descoperirea de noi talente în domeniul sportului.

Pentru organizarea și desfășurarea competițiilor din bugetul municipiului Chișinău au fost alocați 8668 lei.