Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Eveniment de lansare a Programului municipal de granturi pentru organizațiile de tineret din municipiul Chișinău

   728

Primăria Municipiului Chișinău informează că vineri a fost lansat Programul municipal de granturi pentru organizațiile de tineret din municipiul Chișinău, ediția 2024, prin intermediul căruia organizațiile de tineret din capitală, dar și din suburbii, pot accesa fonduri nerambursabile, pentru a implementa proiecte care să promoveze dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din municipiul Chișinău.

Bugetul Programului, alocat pentru implementare în anul 2024 este de 2,5 milioane de lei.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a îndemnat tinerii noștri să fie cât mai activi și implicați în diverse activități, precizând că în acest context vine și suportul Programului de granturi pentru tineri și organizațiile de tineret, a cărui buget a crescut de la 300 de mii de lei (în 2020) la 2,5 milioane (anul 2024) și cu proiecte de la 30 mii lei până la 200 000 lei.

În context, edilul le-a urat tinerilor să prezinte proiecte interesante și de succes în cadrul Programului municipal de granturi, iar cei mai buni să învingă și să-și realizeze inițiativele pe parcursul anului.

Domeniile de finanțare a proiectelor înaintate în cadrul Programului pentru anul 2024 sunt:

  • Voluntariat și servicii pentru tineri;
  • Incluziunea tinerilor cu oportunități reduse;
  • Oportunități economice pentru tineri, angajarea în câmpul muncii;
  • Promovarea unui mod sănătos de viață;
  • Dezvoltarea personală a tinerilor și deprinderi de viață.

Programul municipal de granturi pentru organizații de tineret din municipiul Chișinău a fost lansat în anul 2020, de către Primăria Municipiului Chișinău, prin intermediul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, cu scopul de a oferi suport financiar organizațiilor în implementarea și realizarea proiectelor/programelor de/și pentru tineret.

În conformitate cu bugetul pentru anul 2024, au fost alocați 2,5 mil. lei pentru desfășurarea și organizarea Programului de Granturi, cu alocarea a până la 200 mii lei pentru implementarea unui proiect de către organizația declarată învingătoare.

Calendarul Programului de granturi:

● 01 martie - 19 martie (depunerea proiectelor)

● 20 martie - 26 martie (evaluarea proiectelor depuse)

● 01 aprilie (comunicarea publică a rezultatelor)

● 09 aprilie (încheierea contractelor de finanțare)

● 01 mai - 30 noiembrie (7 luni pentru implementarea proiectului câștigător).

 

Regulamentul și anexele pot fi consultate, aici: https://shorturl.at/swW05

Dosarul poate fi depus până la data de 19 martie 2024, în format electronic la adresa: programgranturi@gmail.com .

Mai multe detalii - la telefonul (022) 923 555 sau poșta electronică: programgranturi@gmail.com .