Edilul capitalei a avut o întrevedere cu reprezentanții Organizațiilor de Tineret din România

   460

Primarul General, Ion Ceban a primit astăzi în vizită la Primăria Chișinău o delegație a Organizațiilor de Tineret din România.

La discuții au participat directorul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, Petru Grecu, președintele Fundației Naționale a Tineretului din România, Mihai Adrian Vîlcea, vicepreședinta Fundației Județene de Tineret Timișoara, Nadia Tismănaru și specialista în politici de tineret din cadrul Fundației Naționale a Tinerilor din România, Yolanda Florescu. 

Scopul vizitei la Chișinău a reprezentanților din România este consolidarea relațiilor de colaborare pe domeniul tineretului între Primăria Chișinău și Organizațiile de Tineret din România, în contextul desfășurării duminică, 26 mai 2024, a Forumului Municipal al Tinerilor. 

În cadrul discuțiilor, Primarul General a adus mulțumiri organizațiilor de tineret pentru implicarea activă în diverse activități, în beneficiul tinerilor din ambele țări, subliniind importanța continuării și dezvoltării de noi proiecte comune.

De asemenea, participanții la discuții au abordat subiectele legate de inițiativa de aderare a Centrului Municipal de Tineret la Agenția Europeană pentru Consiliere și Informare a Tinerilor, acreditarea centrului cu eticheta de calitate de către Consiliul Europei, precum și oferirea sprijinului în acest sens de către Fundația Națională a Tinerilor din România, inclusiv suport pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului în 2027. 

Centrul Municipal de Tineret colaborează cu Organizațiilor de Tineret din România începând cu anul 2019, fiind realizate diverse proiecte, schimburi de experiență, precum și alte activități legate de promovarea implicării active a tinerilor în viața comunității.