Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Dorin Chirtoacă a participat la careul solemn dedicat primului sunet de la şcoala-grădiniţă „Ilie Fulga”

   6279

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la sărbătoarea primului sunet de la şcoala-grădiniţă „Ilie Fulga", din Stăuceni. Pentru elevii şi profesorii şcolii primare din Stăuceni, sărbătoarea a avut o dublă semnificaţie, pentru că au fost inaugurate Sala de Sport şi Sala de Festivităţi ale instituţiei. Lucrările au fost finanţate în egală măsură de Consiliul municipal Chişinău, dar şi de Consiliul comunal Stăuceni.

În mesajul său de felicitare, Dorin Chirtoacă a ţinut să-şi exprime bucuria pentru faptul că anul acesta şcoala-grădiniţă „Ilie Fulga" este în dotare completă, deschizându-şi uşile pentru toţi copiii care vin aici să înveţe. „Fie ca acestă instituţie să reprezinte un simbol pentru ceea ce ne dorim noi a fi învăţământul din municipiul Chişinău", a mai spus primarul de Chişinău.

Şcoala-grădiniţă „Ilie Fulga" din comuna Stăuceni a fost deschisă în anul 2010, iar recent au fost încheiate toate lucrările. Colectivul şcolar este format din 37 profesori  şi 280 elevi, inclusiv  84 copii care au mers în clasa I. Costul total al lucrărilor de construcţie a şcolii este de 27 milioane lei, contribuţie egală a Consiliului Municipal Chişinău şi a Primăriei Stăuceni.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău