Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Cuplurile longevive din municipiul Chișinău au fost omagiate în cadrul unui eveniment festiv „Tangoul Generațiilor”, organizat de municipalitate

   1137

Primăria Municipiului Chișinău a organizat sâmbătă un eveniment social-cultural dedicat cuplurilor longevive, care și-au sărbătorit jubileul de 50 de ani și aniversările de 60 și 70 de ani de la înregistrarea căsătoriei.

La festivitate au participat Primarul General, Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici, pretorii de sector și alți responsabili municipali.

Evenimentul a reunit 372 de familii din capitală și din suburbii, care s-au adunat în Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani.

Edilul capitalei a menționat că APL Chișinău susține toate categoriile de cetățeni, iar de această dată a adunat împreună cuplurile longevive care și-au sărbătorit jubileele de 50, 60 și 70 de ani de la căsătorie, în perioada: semestrul II - 2022 – semestrul I - 2023.

Ion Ceban a mai spus că jubiliarii sunt un exemplu pentru tinerii care vor să-și întemeieze o familie, bazată pe dragoste, respect și dăruire. Totodată, Ion Ceban le-a urat sărbătoriților de sănătate și mulți ani înainte, alături de copii, nepoți și strănepoți.

La rândul său, viceprimarul Angela Cutasevici a declarat că sărbătoriții sunt demni de admirație și de respect pentru cei de 50 de ani și mai mulți de trai în comun, dar și pentru contribuția avută de-a lungul vieții la prosperitatea capitalei.

Jubiliarii au audiat renumitul Marș Mendelson stând în picioare, au participat la diverse momente inedite, pregătite de către organizatori, precum: dansul mirilor, jocul colacului și hostropățul. Totodată, seniorii au primit felicitări și suvenire din partea Primăriei Chișinău și au făcut fotografii ca amintire de la „Tangoul Generațiilor” .

Evenimentul a fost întregit de un spectacol muzical-artistic susținut de artiștii de la Î.M. Centrul Național de Creație „Satul Moldovenesc – Buciumul”.

Inițiativa de a omagia cuplurile longevive de către Primăria Municipiului Chișinău datează din anul 1997.