Pagina oficială a Municipiului Chișinău

„Copiii pictează Pacea” - expoziție de desene în incinta Primăriei Chișinău

   565

În perioada 21 februarie – 1 martie a.c., în incinta Primăriei Municipiului Chișinău este deschisă expoziția de artă „Copiii pictează pacea”, în semn de solidaritate cu poporul Ucrainean.

Astfel, timp de 10 zile, publicul larg poate admira lucrările elevilor din cadrul Școlilor de Arte „Valeriu Poleakov”, „Alexei Stârcea” și „Alexei Șciusev”. Fiecare pictură sau desen transmite empatie, bunătate, unitate, libertate și pace.

E de menționat că, Chișinăul a găzduit cel mai mare număr de refugiați ucraineni, fiind organizate peste 40 de centre de plasament pe teritoriul capitalei.

Totodată, picturile și desenele copiilor transmit o multitudine de emoții: de la tristețe, frică, disperare, la emoții pozitive și optimiste, care pot inspira speranța și optimismul în legătură cu viitorul.

În acest sens, municipalitatea consideră important să fie exprimată, o dată în plus, prin intermediul talentului și creativității copiilor noștri, solidaritatea cu poporul ucrainean, condamnă războiul și face un apel pentru Pace!