Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii edilitare din sectoarele capitalei

   1103

Pe parcursul săptămânii precedente, pe mai multe adrese din sectoarele capitalei, au continuat lucrările de implementare a proiectelor de infrastructură menite să îmbunătățească aspectul orașului Chișinău.

Astfel, în sectorul Botanica, pe bd. Dacia sunt în desfășurare activitățile de reabilitare integrală a parții carosabile și trotuarelor. E de menționat că aceste activități sunt executate în premieră de la darea în exploatare a bulevardului.

De asemenea, în sectorul Ciocana continuă lucrările de reabilitare etapizată a bd. Mircea cel Bătrân, unde este modernizat sistemul de iluminat nocturn al trotuarelor. Tot în sector, continuă lucrările la amfiteatrul din bd. Mircea cel Bătrân, 4/3. La acest obiectiv sunt executate 70% din lucrările de amenajare a zonei de recreere. Totodată, în preajma instituţiei de învăţământ LT „Dacia”, de-a lungul Aleii Şcolarilor, vor fi amenajate zone de fitness, terenuri de joacă pentru copii şi va fi montată o tablă de şah.

În sectorul Râşcani sunt desfășurate lucrări de schimbare a bordurilor pe str. Braniştii, după care va fi asfaltată partea carosabilă. Anterior pe această stradă au fost reabilitate trotuarele şi amenajate locuri de parcare. La fel lucrări de amenajare a bordurilor sunt executate în sensul giratoriu din Calea Orheiului - bd. Renașterii Naționale.

În zona istorică a capitalei au început lucrările pe noi sectoare de drum în cadrul Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, care  vizează străzile 31 August 1989. Tighina și Alexandru cel Bun. Intervenția constă în reabilitarea părții carosabile, a trotuarelor, iluminatului public, precum și schimbarea rețelelor edilitare.