Pe 9 mai 2024, municipalitatea va organiza evenimente în sectoarele orașului dedicate Zilei Europei

   2044

Primăria Municipiului Chișinău va organiza și în acest an, de 9 Mai, un șir de evenimente dedicate Zilei Europei, în sectoarele orașului.

De asemenea, municipalitatea va fi parte a Orășelului European din Piața Marii Adunări Naționale, în cadrul Zilei Europei, unde va avea două corturi, cu informații despre proiectele pe care le desfășoară Primăria, împreună cu partenerii dezvoltare.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, Primarul General, Ion Ceban, a declarat că APL Chișinău are un portofoliu de cca trei miliarde de lei, care cuprind proiecte în domeniul eficienței energetice, reabilitarea drumurilor, Proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea râului Bâc și multe altele ce vizează domeniul social”, a mai spus Primarul General.

De asemenea, Ion Ceban, a adăugat că pe 9 Mai, la Chișinău, vor fi organizate și acțiuni consacrate Zilei Victoriei și a Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei, activități în acest sens, urmând să aibă loc atât în sectoarele Capitalei, cât și la Complexul Memorial „Eternitate”, care, recent, a trecut în gestiunea Primăria Chișinău.

Menționăm că, la Complexul Memorial „Eternitate”, unde sunt desfășurate lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii, va fi organizată și o expoziție tematică.

În contextul celor două evenimente din data de 9 Mai, Ziua Europei și Ziua Victoriei și a Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei, Primarul General a făcut apel către reprezentanții poliției, să asigure ordinea publică, având în vedere că vor fi închise anumite străzi și vor fi organizate activități tematice, atât din partea anumitor organizații, cât și a partidelor politice.