Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinăul şi Kievul vor să treacă la o etapănouă de dezvoltare a relaţiilor de colaborare

   2287

         Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, l-a primit astăzi pe Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, care a deţinut anterior funcţia de locţiitor al secretarului Consiliului Securităţii Naţionale şi al Apărării al acestei ţări.

          În cursul întrevederii, primarul Dorin Chirtoacă l-a felicitat pe ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova cu începerea mandatului său în cadrul misiunii diplomatice în Republica Moldova. Edilul-şef al Chişinăului a accentuat relaţiile bune de cooperare dintre municipalitate cu oraşele ucrainene, cum ar fi Kievul, Odesa sau Herson. Dorin Chirtoacă a exprimat intenţia de a dezvolta aceste relaţii.

          La rândul său, Serghei Pirojkov i-a transmis noului primar de Chişinău felicitări pentru succesul înregistrat în cadrul alegerilor locale. Ambasadorul ucrainean şi-a exprimat disponibilitatea de a contribui la fortificarea şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare dintre Kiev şi Chişinău pe diferite domenii. Potrivit lui Pirojkov, Ucraina este cointeresată în inaugurarea în capitala Republicii Moldova a unui centru de cultură ucraineană. De asemenea, diplomatul a menţionat condiţiile favorabile din şcoli pentru ca copiii de naţionalitate ucraneană să studieze la Chişinău limba ucraineană.

         În continuare, discuţia interlocutorilor s-a exat pe problemele majore cu care se confruntă Chişinăul, cum ar fi dezvoltarea infrastructurii, a transportului,  construcţia de locuinţe pentru păturile socialmente vulnerabile şi administrarea urbei în conformitate cu standartele europene. De asemenea, părţile au accentuat că cele două oraşe, Chişinău şi Kiev, au nu numai un trecut similar, dar şi pledează pentru integrarea în structurile europene.

 

          Direcţia Relaţii Publice a                                   16.07.2007

          Primăriei mun. Chişinău