Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Autoritățile municipale de profil oferă în continuare serviciul de asistenţă personală

   614

Primăria Chişinău informează că autoritățile municipale de profil oferă în continuare serviciul de asistenţă personală beneficiarilor, conform prevederilor legislației în vigoare. în pofida presiunilor financiare.

E de menționat că, subiectul legat de asistenții personali rămâne în continuare a fi politizat la nivelul comunității de unele formațiuni politice.

În context, Tatiana Oboroc, Șefa Direcției protecția drepturilor copilului, a precizat în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, că nici un asistent personal nu a fost concediat. Acestora le-a fost redus regimul de muncă de la 40 de ore la 20 de ore pe săptămână, după o ce s-a făcut o evaluare a numărului de ore în care este asistat beneficiarul.

„Acţiunea este perfect corectă şi legală”, a ţinut să menţioneze Tatiana Oboroc.

La rândul său, Primarul General, Ion Ceban, a reiterat că municipalitatea garantează în continuare acest serviciu, menționând faptul că în urma acțiunilor Guvernului, de presiuni asupra bugetului municipal Chișinău, toate fondurile alocate anterior au fost sistate. Astfel, atât Municipiul Chișinău cât și UTA Găgăuzia au fost excluse din finanțarea acestui program, în contextul în care asistenții personali din Chișinău, Briceni, Cahul sau UTAG sunt la fel, egali în drepturi, iar această competență revine statului.