Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Angajatul Direcţiei Funciare, suspectat de corupţie, va fi suspendat din funcţie

   2651

Primăria municipiului Chişinău informează că în urma difuzării imaginilor video şi audio, în care un angajat al Direcţiei Funciare este filmat în timp ce lua mită, autorităţile publice locale s-au autosesizat şi au întreprins următoarele acţiuni.  

La nivelul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a fost sesizată comisia de disciplină şi iniţiată o anchetă de serviciu. Spre regret, la moment nu pot fi întreprinse şi alte acţiuni legale, deoarece funcţionarul se află în concediu de boală, deja de 3 zile.

De menţionat, că funţionarul Direcţiei Funciare, suspectat de acte de corupţie, şi anume luare de mită şi trafic de influenţă, va fi suspendat şi eliberat din funcţie, conform procedurilor legale.

În acelaşi timp, Primăria municipiului Chişinău solicită în continuare informaţii relevante de la cetăţeni şi agenţii economici, nume de persoane concrete implicate în acte de corupţie, înregistrări audio, video etc., pentru descoperirea şi probarea cazurilor similare, în vederea diminuării nivelului de corupţie. 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău