Pagina oficială a Municipiului Chișinău

133 mii de pasageri transportaţi spre cimitirul "Sfântul Lazăr", de Paştele Blajinilor, cu autobuzele şi microbuzele din capitală

   2222

În acest an, de Paştile Blajinilor, pentru transportarea pasagerilor spre Cimitirul Sfântul Lazăr" au fost scoase suplimentar pe rute 66 de autobuze şi 140 de microbuze.

Potrivit lui Adrian Boldurescu, şef al Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie, în zilele de 22 şi 23 aprilie 2012, peste 132 mii de pasageri au fost transportaţi spre cimitirul „Sf. Lazăr". E de menţionat că transportarea călătorilor cu mijloacele de transport ale Parcului Urban de Autobuze a fost gratuită.

În aceeaşi ordine de idei, şeful Poliţiei Municipale, Silviu Muşuc, a menţionat că de sărbători, în capitală n-au fost înregistrate încălcări ale ordinii publice.

Potrivit directorului ÎM «Combinatul Servicii Funerare », Vadim Cojuşneanu, fluxul de oameni prezenţi la cimitir în cele 2 zile: pe 22 şi 23 aprilie a fost de circa 200 mii. Pe teritoriul cimitirului „Sfântul Lazăr" au fost amplasate 30 de cisterne cu apă potabilă şi 70 de WC-uri ecologice. Totodată, lucrări de salubrizare în teritoriul menţionat au fost organizate, inlcusiv de Paştele Blajinilor. În acest an, de duminică până luni, doar din cimitirul „Sf. Lazăr" au fost evacuate circa 60 tone de gunoi, cantitate mult mai mare comparativ cu anii precedenţi. 

În context, primarul general, Dorin Chirtoacă,  a solicitat serviciilor de profil, să vină cu propuneri privind îmbunătăţirea organizării sărbătorii Paştelui Blajinilor la cimitirul „Sf. Lazăr", referitor la organizarea transportului, accesul persoanelor în zonele respective,  pregătirea propriu zisă a cimitirelor, cu termene limită, alte aspecte care  s-au dovedit a fi problematice în acest an.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău