Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Chişinău şi Mannheim, la 25 de ani de înfrăţire (video)

   2450

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a aflat, pe parcursul acestei săptămâni, în oraşul Mannheim, Germania, unde a participat la ceremonia de sărbătorire a 25 de ani de la semnarea Acordului de înfrăţire dintre cele două oraşe.

În cadrul unui eveniment festiv, au fost trecute în revistă toate acţiunile desfăşurate de-a lungul anilor de cele două urbe. Cu această ocazie, primarul Dorin Chirtoacă a rostit un discurs în limba germană, în care a adus mulţumirile de rigoare autorităţilor locale ale oraşului Mannheim pentru susţinerea constantă şi ajutorul acordat Chişinăului şi locuitorilor săi.

Referindu-se la dezvoltarea relaţiilor dintre Chişinău şi Mannheim, primarul capitalei a subliniat aportul deosebit pe care la avut în acest sens regretata doamnă Luitgard Schmitt, ex-preşedinta organizaţiei filantropice „Hilfe Moldavien" („Ajutor Republicii Moldova"), care s-a stins din viaţă acum 3 ani. Pe parcursul a peste 20 de ani, Luitgard Schmitt venea în Republica Moldova şi acorda ajutor copiilor bolnavi de cancer. În această perioadă, dumneaei a însoţit 163 de camioane cu ajutor umanitar şi utilaj medical pentru Institutul Oncologic din Chişinău.

La rândul său, primarul de Mannheim, Peter Kurz, a apreciat înalt evoluţia relaţiilor dintre cele două oraşe, exprimând disponibilitatea autorităţilor locale din oraşul său de a lansa noi proiecte de colaborare. Printre alte proiecte enumerate, pe termen scurt,  Peter Kurz a subliniat că va susţine autorităţile capitalei Republicii Moldova la elaborarea unui nou Concept de dezvoltare economică a municipiului Chişinău. În altă ordine de idei, primarul Kurz a afirmat că tabla de şah de mărimi mari, donată de Chişinău, a fost deja instalată în parcul central al oraşului, Luisenpark.

De asemenea, cu ocazia marcării a 25 de ani de înfrăţire, cetăţenii de onoare ai oraşului Chişinău, Eugen Doga şi Vasile Iovu, au susţinut câte un recital muzical, pentru locuitorii Mannheimului.  

Discursul primarului general, Dorin Chirtoacă, rostit în limba germană, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la semnarea acordului de înfrățire dintre orașele Chișinău și Mannheim

  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău