Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Demararea lucrărilor de construire a mansardei la blocul de locuit din str. Independenţei 10/2

   2792

Primăria municipiului Chişinău informează despre începutul lucrărilor de construire a mansardei din sectorul Botanica, distrusă în urma incendiului produs la 1 mai a.c.

Potrivit graficului de lucrări, până la începutul lunii septembrie curent, urmează a fi construit acoperişul mansardei, după care vor fi executate celelalte etape ale construcţiei. De asemenea, după instalarea acoperişului, antreprenorul va restabili etajele inferioare, în special locurile de uz comun, care au fost inundate ca urmare a intervenţiei pompierilor. În paralel, se vor efectua şi lucrări de reparaţie în apartamente, iar prejudiciile aduse bunurilor din locuinţe vor fi evaluate şi suportate de către municipalitate.

De notat că în prezent de către Institutul municipal de proiectări „Chişinău-proiect" se elaborează documentaţia de proiect a compartimentelor privind asigurarea cu apă şi canalizare, energie termică şi electrică. În acelaşi timp, Inspecţia de Stat în Construcţii va verifica şi aproba fiecare etapă de lucrări.  

Menţionăm că incendiul care a distrus 28 de apartamente de la mansarda blocului de locuit din sectorul Botanica, s-a produs  din cauza unui scurt circuit. În acest sens, Consiliul municipal Chişinău a alocat 3,5 milioane lei pentru construcţia acoperişului, dar şi lichidarea consecinţelor incendiului.


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău