Pagina oficială a Municipiului Chișinău

DIVERCITIES – o revenire în forță a colaborării dintre orașele înfrățite Chișinău și Grenoble, Franța

   2618

În perioada 17 - 29 iunie 2014, la Grenoble s-a desfășurat cea de-a 5-a ediție a evenimentului Rencontres Internationales de Musiciens: DIVERCITIES.

Evenimentul a reunit pe parcursul câtorva zile grupuri de tineri muzicieni amatori din orașele partenere și înfrățite ale Grenoble. Primăria municipiului Chișinău a dat curs invitației, Direcția relații externe, cooperare regională și integrare europeană fiind responsabilă de organizarea participării și realizarea acestui parteneriat în organizarea evenimentului.  

Pe parcursul șederii lor,  tinerii muzicieni au lucrat împreună la crearea unei producții muzicale, mixând diferitele culturi prezente la eveniment. Rezultatul a fost prezentat publicului francez și oaspeților din Grenoble în cadrul unui show unic în seara zilei de 27 iunie 2014. Proiectul muzical a fost combinat cu un proiect cultural-educațional european "POLKA" al Programului European "Tinerii în acțiune", unde tinerii au avut posibilitatea să interacționeze și să asigure un dialog al diferitelor culturi pe parcursul perioadei de ședere.

Din partea Chișinăului, formația recent constituită Mevv a oferit un spactacol apreciat de public. Mai multe detalii privind evenimentul și succesul participanților chișinăuieni, aflați aici: www.divercities.frhttps://www.dropbox.com/s/odimyuwlodrj8u3/Journal%201%20Divercities%202014.pdf, https://www.dropbox.com/s/5zcnuc6fal74mon/Journal%202%20Divercities%202014.pdf.  

Direcția relații externe,
Cooperare regională și integrare europeană