Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Construcţia străzii Profesor Ion Dumeniuc

   3348

Urmare a articolului „Asfalt istoric, pe pământul nostru drag", publicat pe pagina web  www.bunescublog.wordpress.com, care se referă la calitatea lucrărilor de construcţie a străzii  Profesor I. Dumeniuc, tronsonul cuprins între bd. Mircea cel Bătrân şi str. Mihail Sadoveanu, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări:

  • 1. Lucrările de pe şantier se execută conform proiectului şi graficului aprobat. Au fost realizate deja lucrările de drenaj, compactare a părţii carosabile şi trasare a drumului.
  • 2. În prezent, se desfăşoară lucrările de aşternere a piernei drumului - stratul de sus, în piatră spartă cu smoală, cu grosimea de 15 cm. Abia după asta, vor începe lucrările de asfaltare, pe etape, în două straturi, cu grosimea de 15 cm şi, respectiv, 5 cm. De menţionat că proiectul prevede, de asemenea, aplicarea geoplasei în timpul asfaltării, pentru a creşte gradul de rezistenţă şi a prelungi termenii de exploatare a suprafeţei carosabilului.
  • 3. Până în acest moment, nu au fost stabilite careva abateri de la prevederile documentaţiei de proiect, iar Inspecţia de Stat în Construcţii verifică şi aprobă fiecare etapă de lucrări.

În context, solicităm autorului rectificarea informaţiilor prezentate şi exprimăm, pe această cale, regretul în legătură cu abordarea neprofesionistă şi lipsa de documentare în realizarea subiectului.

 Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău