Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Rezultatele reuniunii anuale a CORLEAP de la Vilnius

   3167

La Vilnius, Lituania, s-a încheiat reuniunea anuală a Conferinţei Autorităţilor Locale şi Regionale din Parteneriatul Estic (CORLEAP), la care a participat şi primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. La finalul Conferinţei, a fost aprobat un raport privind democraţia locală în ţările Parteneriatului Estic.

De asemenea, au fost aprobate şi recomandări pentru Summit-ul şefilor de stat şi de guvern, care va avea loc tot la Vilnius la sfârşitul lunii noiembrie curent. Conform declaraţiilor făcute în cadrul adunării anuale a CORLEAP, inclusiv de Preşedinţia Lituaniană a Consiliului Uniunii Europene, pe 28 noiembrie curent, la Vilnius, în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic, Ucraina va semna, iar Republica Moldova şi Georgia vor parafa Acordul de asociere la Uniunea Europeană. Comunitatea autorităţilor locale din ţările Parteneriatului Estic salută şi sprijină această decizie.

De menţonat că la 3 septembrie curent, la reuniunea anuală a Conferinţei Autorităţilor Locale şi Regionale din Parteneriatul Estic de la Vilnius, Dorin Chirtoacă şi-a încheiat mandatul de co-preşedinte al organizaţiei. Primarul de Chişinău a fost ales în calitate de co-preşedinte al CORLEAP la 31 mai 2012.

CORLEAP reprezintă un organ de lucru pe lângă Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene, cunoscut drept „vocea autorităţilor locale la nivelul Uniunii Europene". În următorul an, Georgia va deţine co-preşedenţia CORLEAP.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău