Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău a oferit premiile în domeniul tineretului

   5062

Astăzi la Primăria Chişinău a avut loc ceremonia de înmânare a premiilor municipale pentru tineret pe anul 2010. Autorităţile locale omagiază anual pe cei mai talentiaţi tineri, participanţi la concursul municipal pentru tineret în domeniile: ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artei, organizat de către Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport. Laureaţii concursului anunţat s-au ales cu premii băneşti şi diplome, înmânate de către primarul general, Dorin Chirtoacă.

Din domeniul ştiinţei, în anul 2010 s-au remarcat: Elmira Vatavu (doctor în ştiinţe fizico-matematice), Dmitri Mitcov (doctorand în Chimie şi tehnologie chimică), Artur Aschererov (cercetător în domeniul fizicii şi tehnicii materialelor semiconductoare), Adriana Eşanu (doctor în drept, lector universitar), Cristina Melniciuc (doctorandă anul III, Hidrologie şi Alogologie), Nicolai Donica (cercetător ştiinţific stagiar - Pomicultură).

Victor Neaga a obţinut premiul în Literatură, pentru volumul de poezii „Căpşune în inima mea". Pentru realizări în domeniul muzicii au fost oferite două premii, lui Vitalie Andrieş, regizor de sunet şi aranjor, şi Augustinei Florea, interpretă şi instrumentistă (vioară).  

Anatolii Ustimov şi Lina Şeveliova, ambii artişti de balet la Teatrul Naţional de Operă şi Balet, au fost desemnaţi cei mai buni tineri din municipiu la categoria: coreografie.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă le-a urat laureaţilor premiilor pentru tineret să nu se oprească la cele obţinute, ci să tindă la rezultate şi mai bune, pentru că municipiul, dar şi întreaga republică, are nevoie în continuare de exemple de succes. „Avem nevoie în continuare de oameni de succes, de istorii de succes, care să devină modele pentru mii de copii şi tineri din R. Moldova".  

Cei 11 laureaţi ai premiilor municipale pentru tineret au primit medalii, diplome de merit şi premii băneşti, a câte 5 mii lei, din partea Primăriei Chişinău.

Premiile municipale în domeniul tineretului sunt oferite anual, din 1996.

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău