Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În premieră, la Chișinău, va fi organizat festivalul sportului și competiției ”Bucurie în mișcare”

   2119

În perioada 16 - 22 mai 2016, la Chișinău va fi organizată prima ediție a festivalului sportului și competiției "Bucurie în Mișcare 2016".  Proiectul presupune organizarea timp de o săptămâna a unui șir de activități, competiții, jocuri și concursuri cu premii destinate familiilor și copiilor, iar pe 22 mai 2016 va avea loc un festival în aer liber care va culmina cu un concert.

Scopul acestui eveniment este de a susține 10 liceeni cu performanțe deosebite din Chișinău care vor reprezenta țara noastră la cel mai important eveniment destinat performanței în educație din România, Cluj-Napoca -  "Creatori de viitor - Champions United". Proiectul va reuni în total 150 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar printre care, în premieră, în acest an, vor participa și 10 elevi din Republica Moldova.

Suma necesară participării echipei de liceeni excepționali din Moldova în cadrul acestui proiect este de 50.000 lei. În acest fel, ne propunem să strângem banii în cadrul unor evenimente sportive de înot și alergare care se vor desfășura în cadrul săptămânii "Bucurie în mișcare"! 

Toți doritorii care vor să susțină acești elevi sunt invitați să se înscrie și să participe. Astfel, joi 19 mai 2016, începând cu ora 17:00, la Bazinul Universității de Educație Fizică și Sport din Chișinău (în spatele clădirii Guvernului) vei avea ocazia să înoți singur sau alături de perechea sau prietenii tăi pentru un scop nobil, iar sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 9:00, în Parcul "Valea Morilor" te poți înscrie alături de alți zeci de participanți care vor contribui prin mișcare pentru participarea acestor elevi la "Champions United 2016".  (Mai multe detalii privind formularul de înscriere și taxe  le puteți găsi aici- bucurieinmiscare.md.)

Precizăm că, 97 elevi cu performanțe deosebite în educație din Republica Moldova au aplicat pentru proiectul "Creatori de Viitor" dintre care au fost selectați 10 finaliști care vor merge la Cluj Napoca. Anexat găsiți profilurile acestor elevi.

În cadrul celor șapte zile de proiect "Creatori de Viitor", organizat la Cluj Napoca elevii vor avea parte de o agendă plină cu activități practice, competiții, dar și multă distracție. Spre exemplu, în cadrul sesiunii „IT, Tehnologie și Inovație" participanții vor putea să asculte povești de succes ale unor inovatori din aceste domenii sau vor putea să-și testeze imaginația în cadrul workshop-ului „Creative Lab" prezentat de Google. Un grup restrâns dintre participanți, cu rezultate și competențe deosebite în domeniul informaticii, vor putea să testeze inovații tehnologice așa cum sunt Google Glasses și să ia parte la „Champions United Hackathon".

Tot în cadrul acestei sesiuni vor putea afla povestea „Fabrica de experimente", un start-up fondat de un grup de liceeni participanți la ediția 2015, iar apoi, împărțiți pe echipe, vor avea șansa să lucreze la proprile idei de proiecte ale viitorului. Mai mult, cele mai bune dintre aceste propuneri vor primi o susținere specială din partea partenerilor pentru a fi lansate. Ca și în 2015, Gala Performanței în Educație va culmina cu eveniment festiv unde organizatorii vor premia acești tineri performeri.

Evenimentul "Bucurie în mișcare" este organizat de "Asociația 11even", în parteneriat cu "Kaufland România", "Avi Moldova", "JCI Chișinău", Primăria Municipiului Chișinău, Universitatea de Educație Fizică și Sport, ș.a.