Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea cantinei cu autoservire la liceul Vasile Vasilache, sectorul Buiucani

   7408

Primăria municipiului Chișinău a inaugurat astăzi o nouă cantină cu autoservire la Liceul Vasile Vasilache din sectorul Buiucani al capitalei.

Cantina liceului cu suprafața de 433m pătrați a fost construită din nou, timp de 3 ani. Investițiile pentru construcția blocului nou al instituției de învățământ, inclusiv cantina de la parterul clădirii valorează 7,5 milioane lei. De la 1 septembrie 2015 acolo iau micul dejun sau prânzul circa 600 de elevi.

Este vorba de toți elevii din clasele primare din cadrul instituției, plus 20 la sută copii din familii defavorizate din ciclul gimnazial. Costul unui mic dejun pentru copii este de 10 lei, prânzul - 8,5 lei. Sursele financiare în acest scop sunt acoperite din bugetul municipal. Cantina nou inaugurată dispune și de un bufet, astfel că acolo se pot deservi și ceilalți elevi ai școlii, care nu beneficiază de mese gratuite.

Pentru amenajarea cantinei și dotarea cu mobilier și utilaj s-au cheltuit 600 mii lei din surse bugetare.

În prezent, în municipiul Chișinău activează 45 cantine cu autoservire. Totodată, în acest an mai urmează a fi deschise încă 12 astfel de obiective.

Proiectul  organizării alimentației elevilor prin bufet suedez datează din anul 2012 și este o inițiativă a primarului general, Dorin Chirtoacă. 

    

Direcţia Relaţii Publice,  
Primăria mun. Chişinău