Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Respectarea termenelor de semnare a actelor de conectare la sistemul centralizat de încălzire a obiectivelor sociale și ale gospodăriei locativ-comunale către sezonul rece 2015-2016

Respectarea termenelor de semnare a actelor de conectare la sistemul centralizat de încălzire a obiectivelor sociale și ale gospodăriei locativ-comunale către sezonul rece 2015-2016

   2203

Primăria municipiului Chișinău informează că în scopul pregătiri fondului locativ, administrativ și a sistemelor tehnico-edilitare pentru funcționare în perioada toamnă-iarnă 2015-2016 precum și al semnării în timp util a proceselor verbale de conectare la sistemul centralizat de încălzire a obiectivelor sociale și ale gospodăriei locativ-comunale către sezonul rece 2015-2016, au fost stabilite anumite termene care trebuiesc respectate de către gestionarii fondului locativ, precum și de managerii instituțiilor sociale.

Astfel, până la data de 15 septembrie 2015, furnizorii de energie termică și gestionarii fondului de locuințe trebuie să finiseze examinarea nivelului de asigurare  a lucrărilor de profilaxie a rețelelor tehnico-edilitareinterioare ale blocurilor de locuințe și respectiv, de perfectare și semnare a pașapoartelor blocurilor.

De asemenea, data limită pentru eliberarea permiselor de conectare a blocurilor la sistemul centralizat de încălzire de către furnizori de energie termică a fost stabilită la 01.10.2015.

Totodată, până la data de 1 august 2015 va fi constituită Comisia pentru organizarea, monitorizarea și controlul pregătirii obiectivelor sociale și ale gospodăriei locativ-comunale către sezonul rece 2015-2016.

Aceste și alte termene vizavi de pregătirea Capitalei pentru sezonul rece sunt stipulate în dispoziția primarului general, Dorin Chirtoacă, nr. 1260-d din 08.12.2014 "Cu privire la semnarea actelor de conectare la sistemul centralizat de încălzire a obiectivelor sociale și ale gospodăriei locative-comunale către sezonul rece 2015-2016."

Luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, primarul general a solicitat subdiviziunilor de profil să respecte termenele stabilite de autorități vizavi de startul sezonului termic; gesionarii fondului locativ să fie mai bine pregătiți la capitolul dat și să se constituie o tradiție din operativitatea gestionării problemei în cauză. "Măsurile care trebuie luate până intrăm în sezonul rece ar fi bine să le rezolvăm cât mai curând. Vă solicit, cum spune înțelepciunea populară, "să facem de cu vară sanie și iarna căruță", a mai spus Dorin Chirtoacă.

Dispoziția 1260-d "Cu privire la semnarea actelor de conectare la sistemul centralizat de încălzire a obiectivelor sociale și ale gospodăriei locative-comunale către sezonul rece 2015-2016".