• Prima   /  Presa   /  Comunicate de presă  /  Construcţia drumului de acces în localitatea Humulești din municipiul Chișinău

  Construcţia drumului de acces în localitatea Humulești din municipiul Chișinău

   09.07.2015 16:51    4436 Accesări     2  

  Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor de pe şantierul de construcție a drumului de acces în satul Humulești, localitate din componența comunei Bubuieci. La moment, lucrările pe teren se execută conform graficului aprobat, iar porțiunea de drum, cu o lungime de 4,6 km, va fi finalizată în termen de 12 luni.

  La ora actuală se desfăşoară lucrări de trasare a drumului, după care se prevede compactarea părţii carosabile, amenajarea în varianta albă şi asfaltarea arterei de acces. Lăţimea drumului va fi de 7 m şi va avea 2 benzi de circulaţie.

  Conform proiectului revizuit, sunt efectuate o serie de lucrări suplimentare: consolidarea terenului pentru evitarea alunecărilor de teren, amenajarea trotuarelor în perimetrul localității, construcția canalelor de colectare a apelor și amplasarea rețelelor inginerești.

  Costul proiectului este de circa 27 milioane lei, bani care urmează a fi alocați din contul bugetului municipal. Antreprenorul care execută lucrările de construcție a drumului este „Utiltransconstruc" S.R.L.

  De menționat, că până în prezent locuitorii din Humulești n-au beneficiat de un drum asfaltat, iar accesul se efectuează din direcția comunei Bubuieci pe un drum de țară.

        

  Direcţia Relaţii Publice,
  Primăria mun. Chişinău