Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia epidemiologică prin gripă şi infecţii respiratorii acute în municipiul Chişinău

   2488

Pe parcursul săptămânii trecute, în municipiul Chişinău au fost raportate 5675 de cazuri noi de infecţii acute a căilor respiratorii, ceea ce constituie cu 33,9 la sută mai mult faţă de săptămâna anterioară, când s-au înregistrat 3571 de cazuri. Din numărul total de cazuri de infecţii acute a căilor respiratorii, au fost internaţi 96 de bolnavi.

De asemenea, în aceeaşi perioadă au fost confirmate 130 de cazuri de gripă, inclusiv 55 la copii, dintre ei 47 au fost spitalizaţi. De menţionat că pe parcursul săptămânii trecute, a fost înregistrat deja al treilea caz de deces în municipiu, cauzat de gripă. Pacientul decedat este un barbat cu vârsta de 36 de ani, spitalizat în IMSP „Spitalul Clinic Municipal nr.1". În cadrul investigaţiilor, examenul virusologic a confirmat prezenţa virusului gripal A(H1N1). În total, în sezonul rece 2014 - 2015 s-au înregistrat 202 cazuri de gripă.

În aceeaşi perioadă de timp, au fost raportate 1224 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe, în special pneumonii sau bronşite, fiind atestată o creştere cu 22 la sută mai mult faţă de săptămâna precedentă.

CUM NE PROTEJĂM FAMILIA DE GRIPĂ?

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău